تشخیص عسل طبیعی از عسل تغذیه ای
شما مصرف کننده عزیز لازم است بدانید که در کل به سه روش می توان عسل تولید کرد
۱- روش طبیعی (عسل درمانی)?
در روش طبیعی، در طول مدت زمان فعالیت زنبور عسل(یعنی از اردیبهشت تا شهریور – زمان برداشت عسل) هیچ گونه شربتی که از انحلال شکر در آب به وجود می آید به زنبور عسل داده نمی شود و در واقع تمامی عسلی که زنبوران عسل در سلول های مومی ذخیره می کنند، از شهد گلهای مختلف تهیه می کنند.
در این روش زنبورعسل شهد بهترین گل ها را مکیده و پس از افزودن انواع آنزیم ها و انجام چند کنش شیمیایی، شهد را تبدیل به مایعی خوشبو، نشاط آور، نیروزا و شفابخش به نام عسل طبیعی می کند. به دلیل اینکه میزان عسل تولید شده در این روش به ازای هر کندو کمتر می باشد(در حد ۳-۵ کیلو)، قیمت آن نیز بالاتر است و قیمت تقریبی آن از کیلویی ۸۰ هزار تومان به بالاست که بستگی به وجدان کاری فروشنده آن دارد.
این نوع عسل بر اثر ماندگاری، تحرک و ذخیره طولانی مدت در محیط خنک، شروع به بلورین شدن می کند نه سفت شدن. یعنی در ابتدا بلورهایی به رنگ زرد ایجاد و در کف ظرف ته نشین می کنند و رفته رفته کل عسل به این شکل در می آید. بایستی دقت کنید که به هنگام خوردن این عسل بلوری شده، زبری احساس نخواهید کرد و بلورها آنقدر نرم هستند که به راحتی در دهان حل می گردند.
۲- روش نیمه طبیعی (عسل تغذیه ای)?
در روش نیمه طبیعی علاوه بر اینکه زنبور عسل از شهد گلها تغذیه می کند ، شربت نیز به زنبور عسل داده می شود که باعث می شود زنبور عسل هم از شهد و هم از شربت تغذیه کرده و پس از افزودن انواع آنزیم ها و انجام کنش های شیمیایی، آن را تبدیل به مایعی به نام عسل می کند.
بایستی توجه کنید که شربتی که به زنبور عسل داده می شود بسیار رقیق است و زنبور عسل پس از فعالیت های گوناگونی که روی آن انجام می دهد، آن را تبدیل به عسل می کند. این نوع از عسل در صورتی که در دماهای خنک تر واقع شود، به ماده ای جامد تبدیل خواهد شد یعنی چیزی شبیه به روغن نباتی جامد سفت و محکم که این نشان دهنده نیمه طبیعی بودن و یا به عبارتی معمولی و تغذیه ای بودن عسل می باشد.
[clear]
۳- روش تقلبی
متاسفانه امروزه سودجویانی اقدام به درست کردن شربت های غلیظ کرده و آن را با قیمت پایین به فروش می رسانند که با استقبال مردم نیز مواجه می شوند. بایستی بدانید که این شربت ها که به اسم عسل فروخته می شوند کاملا به دست انسان ساخته می شوند و زنبور عسل هیچ دخالتی در پدید آمدن آنها ندارد. این نوع شربت ها به دلیل استفاده از جوش شیرین، جامد نمی شوند و راه تشخیص آنها بوی شکلات مانند همراه با مزه سوختگی آنهاست که اصلا مزه ای شبیه به عسل ندارند و چسبناک ترند و به راحتی قابل تشخیص هستند.
بهترین روش تعیین طبیعی بودن عسل، انجام آزمایش های آزمایشگاهی است. برای آشنایی با این آزمایش ها کلیک کنید.
- می 22, 2017
- 4028 بازدید