عسل خامه ای Creamy honey or Live Honey
عسل خامه ای شده یا عسل زنده، عسلی است که هیچگونه مادهی خارجی به آن اضافه نشده و هیچکدام از مواد موجود در عسل از آن حدف نگردیده است.
عسل طبیعی به دلیل داشتن قندهای مختلف بویژه گلوکز، در مدت چند ماه پس از برداشت عسل، رس میبندد که در اصطلاح عامیانه به این فرآیند شکرک زدن گفته می شود (لازم به ذکر است که شکرک زدن عسل ارتباط چندانی به مصرف شکر در تغذیه زنبورها ندارد).
بدلیل عدم رغبت مردم به مصرف عسلهای شکرک زده، برخی از تولید کنندگان عسل و کارخانههای بسته بندی عسل، عسل را از صافیهای ریزتر عبور می دهند تا اجرام داخل عسل از آن جدا شود و سپس از حرارت بالا استفاده می نمایند تا کریستالهای قند عسل از بین رفته و عسل به صورت شهد باقی بماند.
نکته ای که بایستی بدان توجه کرد اینست که عسل در دماهای بالای دمای محیط (حرارت بیش از 50 درجه سانتی گراد) به تدریج خواص طبیعی و درمانی خود را از دست داده و حاوی موادی از جمله هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) می شود که در صورت مصرف زیاد برای سلامتی مصرف کننده مضر خواهد بود.
از سوی دیگر حرارت بالا باعث نابودی تمام آنزیمها و دیاستازهای عسل که نقش بسیار مهمی در خواص درمانی عسل دارند، می شود. بهترین دما برای فرآوری و نگهداری عسل دمای محیط یا محدوده دمائی 10 الی 25 درجه سانتی گراد است در این دما تمام مواد مفید عسل باقی می ماند.
همچنین صاف کردن عسل با استفاده از صافیهای میکرونی تمام دانههای گرده گل سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی را حذف کرده و خواص مفید و دارویی عسل را به شدت کاهش می دهد.
بهترین راه حفظ خواص دارویی و بهداشتی عسل، عدم استفاده از حرارت بالا و صافیهای بسیار ریز در فرآوری آنست که در این حالت عسل بصورت خام و دست نخورده باقی مانده و به مرور زمان رس خواهد کرد.
رس کردن عسل در حالت طبیعی منجر به تشکیل بلورهای بزرگ قند می گردد که زبری آنها حس ناخوشایندی به مصرف کننده می دهد. از سوی دیگر تدریجی بودن عمل رس کردن، منجر به جداسازی آب موجود در عسل شده و زمینه رشد مخمرهای موجود در عسل را فراهم می کند که اینگونه عسلها در دراز مدت طعم اصلی خود را از دست می دهند.
برای رفع این مشکلات ناخواسته و ایجاد طعم و حس خوشایند مصرف عسل، روشهایی ابداع شده اند که از آن جمله می توان به خامه ای نمودن عسل اشاره نمود.
شرکت زنبور پژوه دکتر مرادی اقدام به تولید عسل خامه ای یا عسل زنده نموده است که با اینکار تمام خواص طبیعی و طبی عسل حفظ شده و بدلیل عدم استفاده از حرارت در فراوری عسل، تغییر زیادی در میزان هیدروکسی متیل فورفورال بوجود نیامده و عسل را در شرایط طبیعی می توان مدت زیادی نگهداری نمود و با خیال راحت مصرف کرد.
به عسل خامه ای شده هیچگونه مادهی خارجی اضافه نشده و هیچکدام از مواد موجود در عسل حدف نگردیده است و برای صاف کردن عسل از صافیهای معمولی استفاده شده و تمام فرایند خامه ای شدن بصورت فیزیکی انجام گرفته است. لذا هم سالم و دست نخورده است و هم سرشار از دانه های گرده گل مملو از پروتئینها و ویتامینهاست.
در عسل خامه ای شده عمل رس کردن کنترل گردیده و نیازی به گذر زمان نیست و در عرض کمتر از ۱۰ روز بعد از استحصال از کندو، تبدیل به عسل خامه ای می شود که در این حالت کریستالهای حاصله بسیار ریز و نرم بوده و بدلیل ریز بودن کریستالها، آب موجود در عسل رها نشده و مخمرهای موجود در عسل قدرت رشد و تخمیر را بدست نخواهند آورد که علاوه بر حفظ تمام خواص عسل، از نظر سلامتی هم مشکلی نخواهد داشت.
عسل خامه ای شده به دلیل داشتن تمام خواص بیولوژی و بیوشیمیایی خود برای افراد بیمار و ضعیف بسیار مفید است. و به دلیل مصرف راحت، برای کودکان از جذابیت زیادی برخوردار است.
برای مشاهده نرمی و لطافت عسل خامه ای شده ویدیوی زیر را مشاهده کنید:
مشخصات بسته بندی:
– این محصول در ظروف شیشهای و در وزن خالص 350 گرم ارائه می شود.
– هر کارتن حاوی 12 بسته 350 گرمی عسل خامه ای است.
– وزن ظروف شیشه ای بدون عسل حدود 35 الی 50 گرم است.
شما هم میتوانید در مورد این کالا نظر بدهید.
برای ثبت نظر، از طریق دکمه زیر اقدام نمایید. اگر این محصول را قبلا از بال اِوی خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.
افزودن دیدگاه جدیدهنوز بررسیای ثبت نشده است.