موارد استفاده ورق موم آجدار
مهمترین مورد مصرف ورق موم آجدار یا ورق موم آج شده، زنبورداری است. به منظور استفاده از موم تصفیه شده در کندو و اتصال آن به قاب ها موم را به روش های مختلف و با دستگاه آج موم، آج می کنند. منظور از آج در اصطلاح زنبورداری، شش ضلعی های حک شده در دو طرف ورق مومی می باشد که زیر بنای دیواره حجرات می باشند.
ورق های موم آجدار با استفاده از ابزار خاصی به قابهای تخته ای چسبانده می شوند و در داخل کندو در اختیار زنبورها قرار داده می شوند. این کار سبب می شود تا زنبورها انرژی کمتری برای تولید موم یا به اصطلاح موم بافی مصرف کنند که سبب افزایش تولید عسل می شود.
برای تهیه ورق موم آج شده از دستگاه آج موم استفاده می شود که در دو نوع دستگاه آج موم دستی و دستگاه آج موم اتوماتیک موجود می باشد. برای آشنایی با دستگاه های آج موم کلیک کنید.
ورق موم آجدار، باید طبیعی و خالص باشد تا زنبوران نسبت به موم بافی ترغیب شوند.
فروشگاه اینترنتی بال اوی (خانه عسل)، در راستای تامین نیاز زنبورداران کشورمان، اقدام به ارائه موم های آجدار در اندازه های متنوع و در بالاترین کیفیت کرده است.
بسته بندی های ورق موم آجدار
ورق های موم آجدار برای سه نوع چهار چوب (قاب) رایج مورد استفاده در زنبورداری، ارائه می شود.
ورق های موم آج دار در بسته های دو کیلویی ارائه می شوند و در هر کارتن ۱۰ بسته دو کیلویی قرار دارد.
وزن هر کارتن ۲۰ کیلوگرم (۲*۱۰) و ابعاد آن برابر (۴۴٫۵cm* 43.8cm * 57.5cm) می باشد.
روش تشخیص موم و ورق موم خالص
روش سادهای بر مبنای تفاوت جرم حجمی موم و پارافین وجود دارد که میتوان موم ناخالص را تشخیص داد.
موم و پارافین هردو از آب سبک تر و از الکل سنگین تر هستند، به همین خاطر به نظر می رسد تفکیک این دو سخت باشد، ولی نگران نباشید، با تهیه مخلوطی از آب و الکل میتوان این دو را از هم تفکیک کرد. بله! برای این کار احتیاج به یک تکه موم خالص، آب، الکل و یک شیشه شفاف داریم. مهم نیست که الکل چند درصدف طبی یا صنعتی باشد.
ابتدا با فشردن تکه موم سعی میکنیم که هر گونه هوای موجود در آن را خارج کنیم. سپس حدود یک سوم شیشه را از آب پر میکنیم. موم خالص را در شیشه میاندازیم با توجه به سبک تر بودن موم نسبت به آب، موم روی آب میایستد. اکنون به تدریج الکل را اضافه میکنیم و هر بار به خوبی شیشه را تکان میدهیم تا آب و الکل کاملاً مخلوط شود.
در لحظهای که موم در محلول شروع به پایین رفتن کند ، محلول آماده است و هر موم ناخالصی (ترکیب شده با پارافین) که در آن بیاندازیم روی آن ایستاده و پایین نمیرود. با آماده کردن این محلول و آزمایش موم در هنگام خرید، میتوان از خلوص موم خریداری شده اطمینان حاصل نمود. البته بهتر است هر چند ماه یک بار برای اطمینان از به هم نخوردن نسبت آب و الکل (در اثر تبخیر) با یک تکه موم خالص دوباره آزمایش شود.