عسل خامه ای چیست و چگونه درست می شود؟
عسل در هنگام برداشت به صورت مایع است. با این حال، پس از فرآوری عسل برای کنترل تبلور، عسل خامه ای تشکیل میشود. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که عسل زنده چیست و چگونه میتوان آن را از عسل طبیعی تهیه کرد.
عسل از شانههای زنبور عسل به صورت مایع جمع آوری میشود. برخی از شرکتهای تولید عسل ترجیح میدهند عسل را به شکل طبیعی بفروشند، در حالی که برخی دیگر آن را به عنوان عسل خامه ای میفروشند. این نوع عسل همچنین به عنوان عسل زده شده، عسل چرخیده یا عسل خرد شده (متلاشی شده) نیز گفته میشود. بر خلاف آنچه بسیاری از افراد فکر میکنند، در این عسل، هیچ مواد افزودنی به عسل اضافه نمیشود و از مزایا و فواید آن کاسته نمیشود. در حقیقت، تنها تفاوت این عسل با عسل طبیعی، متبلور شدن آن است.
عسل مایع معمولی، برای پخت و پز، افزودن به چای، قهوه و سایر نوشیدنیها عالی است، در حالیکه عسل خامه ای برای ساندویچها و نانها عالی است. زیرا دارای بلورهای ریز و قوام بهتری در شکل طبیعی آن است.
تفاوت بین عسل خامه ای و عسل طبیعی (مایع) پس از چند ماه قابل مشاهده خواهد بود. در عسل طبیعی، کریستالها ریز، عظیم و ناخوشایند هستند، در حالی که در عسل خامه ای، کریستالها ابریشمی و صاف هستند.
برای بسیاری از مردم، عسل خامه ای به مراتب انتخاب بهتری نسبت به عسل استاندارد (طبیعی) است. حتی هزینه آن بیشتر از عسل معمولی است. اما این بدان معنا نیست که شما همیشه باید عسل خامه ای بخرید، به این دلیل که به راحتی میتوانید این نوع عسل را به راحتی در خانه خود تهیه کنید.
چگونه میتوان عسل خامه ای درست کرد؟
دانش ساخت این نوع عسل ساده است. هنگامی که عسل معمولی فراوری میشود، تعداد زیادی کریستال کوچک تولید میشود که از تشکیل بلورهای بزرگ مانند عسل معمولی جلوگیری میکند. به همین دلیل این نوع عسل به راحتی پخش میشود و با ضخامت آن سازگار است. این به دلیل متبلور شدن گلوکز در عسل است. از آنجا که رنگ گلوکز به طور طبیعی سفید است، این عسل رنگ روشنتری نسبت به عسل معمولی دارد.
عسل خامه ای ضخیمتر و خامه ایتر در نظر گرفته میشود و به طور کلی بسیار بهتر از عسل معمولی است. اگر هنوز این نوع عسل را نخوردهاید، حتماً باید آن را امتحان کنید و ببینید چه چیزی را از دست دادهاید. در ساندویچ بهتر است، زیرا پخش آن آسان است و نان را پاره نمیکند. به همین دلیل، هزینه آن بیشتر از عسل معمولی است. با این حال، شما میتوانید عسل را در آشپزخانه خود تهیه کنید و نیازی به پرداخت هزینه بیشتر ندارید. مراحل زیر نشان میدهد که چگونه میتوانید به راحتی در خانه خود این نوع عسل را تهیه کنید.
- عسل طبیعی (معمولی) خود را آماده کنید.
برای تهیه عسل خامه ای، ابتدا به عسل معمولی نیاز دارید. میتوانید عسل را بخرید، یا آن را برداشت کنید. تنها چیزی که باید اطمینان حاصل کنید این است که عسل فاقد کریستال باشد. به عنوان مثال، اگر عسل ماهها در جایی مانده شده باشد، احتمال زیادی وجود دارد که بلورها تشکیل شده باشند. در صورت وجود بلورها، با گرم كردن عسل از شر آنها خلاص شوید تا تمام بلورها ذوب شوند.
نکته مهم این است که عسل را مستقیماً گرم نکنید. شما میتوانید مقداری آب بجوشانید و شیشه عسل را در آب جوشیده قرار دهید و اجازه دهید تا مدتی ذوب شود. این کار را آنقدر انجام دهید که عسل روانتر شود. قبل از رفتن به مرحله بعدی، شیشه را بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود.
- عسل خامه ای استارتر (مایه) را اضافه کنید.
برای تهیه عسل زنده در خانه، ابتدا به کمی از همین نوع عسل به عنوان استارتر (مایه) نیاز دارید. فقط با استفاده از یک شیشه عسل خامه ای میتوانید یک گالن از این عسل درست کنید. وقتی عسل معمولی در دمای اتاق خنک شد، با نسبت یک به ده از آن را به عسل معمولی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود.
برای خرید عسل خامه ای کلیک کنید.
- مخلوط را نگهداری کنید.
پس از مخلوط شدن کامل، آن را در مکانی خنک و با حدود 10 درجه سلسیوس نگهداری کنید. این مخلوط باید بین سه روز تا یک هفته در جایی نگهداری شود. یک گاراژ با هوای خنک میتواند مکانی مناسب برای نگهداری آن باشد.
- از عسل خامه ای خود لذت ببرید.
در طول دوره نگهداری، همیشه وضعیت مخلوط خود را چک کنید تا از زمان آماده بودن آن مطلع شوید. تشخیص اینکه چه زمانی آماده شده، آسان است. عسل حاصل در شیشه سفت خواهد. با این حال، هنگامی که با استفاده از یک قاشق هم میزنید، عسل میتواند جریان یابد اگرچه بسیار کند است. عسل را به اندازه ضخامت مناسب هم بزنید و در یک بطری فشرده قرار دهید تا از آن استفاده شود. اگر قصد ندارید آن را در بطری بریزید، باید از هم زدن مخلوط خودداری کنید. اگر این نوع عسل در 18 درجه سلسیوس نگهداری شود، در حالت خود باقی میماند.
لینک صفحات ما در شبکههای اجتماعی:
- محمد پورقلی
- خرداد 23, 1400
- 2605 بازدید