آموزش ساخت شمع خانگی با موم زنبور عسل
مزایای شمع موم نسبت شمع های پارافینی
شعله نرم و گرم شمعهای خانگی ساخته شده از موم، به ویژه شبها در تخت خواب چیزی فوق العاده آرام بخش است. اما شعله طلایی و مدت زمان طولانی سوختن، تنها آغاز جذابیت شمع موم دست ساز است.
بر خلاف شمعهای پارافینی که مواد سرطانزایی مانند تولوئن و بنزن را در هوا آزاد میکنند، شمع موم ضمن ترشح رایحه عسل، آرام، تمیز و روشن میسوزد. خوشبختانه اکثر مومهای زنبور عسل بوی ضعیفی از عسل دارند که به تنهایی بسیار لذت بخش است. همچنین وقتی با روغنهای اساسی همانند روغن نارگیل مخلوط می شود. موم رایحه را حفظ نمیکند. به همین دلیل، میتوان مقدار کمی روغن نارگیل با موم مخلوط کرد تا رایحه قدرت ماندگاری بیشتری داشته باشد.
ساختن شمع موم در خانه، چه به عنوان هدیه و چه برای خودتان، چیزی بیشتر از فرآیند ذوب و ریختن نیست. (بسیار آسان است)
مواد مورد نیاز
- موم
میتواند به صورت گلولههای موم یا یک بلوک کامل باشد که با رنده پنیر خرد شده است.
برای خرید موم فله و موم ورق ارگانیک زنبور عسل به اینجا مراجعه کنید.
- روغن نارگیل (یک فنجان برای یک کیلوگرم موم زنبور عسل)
- روغن اساسی مانند روغن نعناع، لیمو ترش و غیره (دو الی سه قاشق چای خوری برای یک کیلوگرم موم)
- فتیله نخی (wick) که زبانه فتیله (wick tab) به آن متصل است.
- برچسب فتیله (wick sticker) یا چسب دوطرفه
- ظروف شیشهای به تعداد و شکلهای دلخواه
از آنجا که شمعهای موم به کندی میسوزند، به فتیلههایی ضخیم و محکمتر از آنچه برای شمعهای پارافین استفاده می شود، نیاز دارند. باید توجه داشت که نحوه سوختن یک فتیله بر اساس بسیاری از فاکتورها از جمله اندازه ظرف و میزان تصفیه شدن موم متفاوت خواهد بود.
مراحل ساخت شمع موم
مرحله اول: یک عدد زبانه فتیله را به سر فتیله وصل کنید، یکی از برچسب های فتیله را از رول بیرون آورده و آن را روی زبانه فتیله بچسبانید. سپس کاغذ محافظ را از قسمت دیگر برچسب فتیله جدا کنید.
مرحله دوم: فتیله را به مرکز پایین ظرف شیشهای وصل کنید.
مرحله سوم: موم و روغنهای اساسی مورد استفاده را در ظروف جداگانه ذوب کنید.
مرحله چهارم: وقتی موم، روغن نارگیل و روغنهای اساسی (در صورت استفاده) ذوب شدند، آنها را به هم اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم: موم را درون شیشه ها بریزید.
مرحله ششم: فتیله را طوری تنظیم کنید که در مرکز قرار بگیرد. این کار را می توانید با قرار دادن یک مداد یا گیره لباس روی شیشه و بستن فتیله به آن انجام دهید.
مرحله هفتم: شمع ها را در یک محل گرم قرار دهید تا سفت شوند. زیرا اگر خیلی سریع خنک شوند، موم ممکن است ترک بخورد. (برای این منظور میتوان فر را تا دمای حدود 75 درجه گرم و سپس خاموش کرد و شمعها را داخل آن قرار داد.
به مدت دو روز اجازه دهید تا شمعها کاملاً خشک شوند. فیتیلههای آنها را به اندازه مناسب کوتاه کنید. حال شمعها قابل استفاده میباشند. هنگام روشن کردن شمع موم، شعله را به طرف پای فتیله هدایت کنید تا مقداری موم ذوب شده و به داخل فتیله کشیده شود. این کار به سوختن صحیح آن کمک میکند.
- محمد پورقلی
- آذر 2, 1399
- 2960 بازدید