مشخصات کندوی چوبی نراد روس
– کف بسته
– فاقد رنگ
– بدنه یک تکه و یکپارچه
– جنس کندو: چوب نراد روس
– جنس دسته های کندو از چوب سبز می باشد.
– فلز درب بالا، زیر کندو از نوع ورق سفید
– ابعاد داخل کندو ۴۲ در ۴۸
– ابعاد خارج کندو ۴۲ در ۵۰
انواع چوبهای روسی (نراد، یولکا، ساسنا) را بهتر بشناسید! چوب روسی ؟!
گونه های متنوعی از چوب توسط شرکتهای فعال درزمینهٔ صنعت چوب و کارگاههای کوچک نجاری در ایران مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از پرمصرفترین و قدیمیترین چوبهای مورد استفاده در صنعت چوب، چوبهایی هستند که از روسیه وارد ایران میشوند و با نامهایی مانند نراد، یولکا، ساسنا و حتی بهاشتباه چوب روسی شناخته میشوند.
این چوب ها در میان اساتید و فعالین صنعت چوب بهعنوان چوب روسی شناخته میشود؛ این اصطلاح رایج و اشتباه از گذشته تا به امروز باب شده است. در واقع نام چوبی که این اساتید مورد استفاده قرار میدهند، روسی نیست! …
چوب روسی چیست؟
در واقع به هر نوع چوبی که از کشور روسیه وارد ایران میشود چوب روسی میگویند. چوب روسی به این معنای عامیانهای که ما از آن نام میبریم وجود ندارد.
از روسیه چوبها و فراوردههای چوبی مختلفی مانند انواع تخته و الوار وارد ایران میشود. گونههایی مانند راش بلوط و انواع گونههای مختلف درخت کاج و صنوبر و …
اما گونهی درخت کاج وارد شده از روسیه با توجه به اینکه از قدیم وارد ایران میشد، بیشتر مورد توجه و استفاده اساتید قرار گرفته است و از این رو بهاشتباه به الوارهای وارداتی درخت کاج و صنوبر، چوب روسی گفته میشود.
چوب نراد چیست؟
نراد یا fir با اسم علمی Abies alba، چوب وارداتی بوده که به رنگ سفید تا سفید مایل به کرم قهوهای مایل بهصورتی، راست تار و دارای نقشی زیبایی است. نراد، چوبی است سبک، نرم و با بادوام و کار با آن آسان است.
نراد یک نمونه از ۴۰ نمونههای درخت کاج هست. نراد یکی از درختانی است که مانند درخت کاج جزء مهمترین درختان برای تهیه چوب روسی بهحساب میآیند.
این درخت جزو گونه درختان نرم چوب بهحساب میآیند و بهواسطه قیمت مناسب و صنعتی بودن آنها مورد توجه صنعتگران قرار گرفته است.
برگ درخت نراد سوزنی است و این برگها در تمام فصلهای سال سبز هستند از این چوبها برای مصارف گوناگونی مانند کاغذ سازی، ساخت پالت، مبلمان سازی، درب و پنجره چوبی، کف پوش و دیوار پوش، ساخت فریم ساختمان، دکوراسیون داخلی و خارجی و… استفاده میشود.
تفاوت چوب ساسنا و یولکا چیست؟
چوب ساسنا:
کاج یا pine با اسم علمی Pine (در فارسی کاج هست)، بیشتر در پالت سازی، کلاف سازی، مبلمان سبک، ترموود، قایق سازی، نرده کشی، صنایع شیمایی چوب مانند کاغذسازی و الیاف سازی، نئوپان، ام دی اف، اچ دی اف، تخته چند لایه و در اغلب صنایع چوب به دلیل فراوانی و قیمت مناسب دارای کاربردها و استفادههای گوناگونی هست.
چوب یولکا:
نوئل یا Spruce با اسم علمی Picea abies، یولکا در فارسی صنوبر نام دارد! صنوبر از گونههای پهن برگ هست. این نوع از چوبها از جنس درخت اسپروس هست و جزو نرم چوبها می باشد.
گرههای یولکا بهصورت نقطهای بوده و در طول چوب بهصورت نامتوازن تکرار میشود.
جرم حجمی چوب روسی یولکا بین ۰.۴ تا ۰.۴۵ هست. رنگ این چوب سفید مایل به زرد می باشد.
یولکا از نوع درختان تند رشد هست بهطوری که میتواند در مزرعههای صنعتی تولید چوب، بهطور متوسط در عرض ۸ سال از قطر ۳ سانتی متر تقریباً به ۳۰ سانتی متر یعنی ده برابر قطر اولیه برسد که میتواند در لیست درختان سریع رشد قرار داد.
یولکا معمولاً روشن و نرم و درشت بافت هست و ساسنا کمی قرمز و صورتی و کمی چرب، گاهی درشت بافت و گاهی ریز بافت و بسیار سفت است.
کاربرد چوبهای روسی نراد، یولکا، ساسنا چیست؟
این چوب با توجه به خصوصیاتی که دارد میتوان از آن برای ساخت سازههای مختلفی استفاده کرد. ابعاد مختلف، ارزان بودن، سبک بودن، خوش کار بودن، مقاومت بالا در مقابل موریانه, امکان اجرای رنگهای مختلف بر روی چوب، مقاومت مناسب در برابر رطوبت و… عواملی است که میتوان از این چوبها در ساخت سازههای مختلف چوبی از آن استفاده کرد.
آلاچیق چوبی، درب و پنجره چوبی، کفپوش چوبی، نمای چوبی، پالت چوبی، زیرسازی سقف، کمد و کابینت چوبی، قرنیز چوبی، انواع زهوار و نبشی، لمبه، انواع لوازم دکوری دیوارهای جداکننده انواع قالب بندی، نرده پله، ساخت کندو و… مواردی هستند که در ساخت آنها از چوب نراد، یولکا، ساسنا بسیار زیاد استفاده میشود.
چوب نراد در شمال کشور به واسطه مقاومت بالا در مقابل حشرات چوب خوار کاربرد فراوانی دارد و حتی چوب جنگل های شمال هم در استان مازندران و گیلان کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
رنگ مناسب چوبهای نراد، یولکا، ساسنا چیست؟
این نوع چوب ها به خاطر جنس و رنگ سفید مایل به کرم رنگ چوب، امکان اجرای تم رنگهای مختلف را با استفاده از جوهرهای مخصوص چوب و یا روغنهای گیاهی مخصوص چوب دارند.
یکی از معروفترین رنگهایی که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار میگرفته است، رنگی به نام خودرنگ است که بهعنوان رنگ عسلی شناخته میشود.
در واقع زمانی که شما از هیچ گونه آستری یا شاپان بر روی چوب سفید روسی استفاده نمیکنید و فقط آن را با سیلر، کیلر یا نیم پلی استر پوشش میدهید چوب نراد، یولکا، ساسنا رنگی شبیه به عسل پیدا میکند که این تم خودرنگ به عنوان رنگ عسلی شناخته میشود.
میزهای جلو مبلی ساخته شده با چوب نراد و رنگ شده به سبک خودرنگ در بازار و به صورت عامیانه به عنوان میز عسلی شناخته میشوند.
در سالهای اخیر روغنهای گیاهی مخصوص چوب هم به بازار ایران ورود پیدا کردند و امکان اجرای یک رنگ سالم و بیخطر بر روی سازههای ساخته شده با چوبهای روسی و یا دیگر چوبها را خواهید داشت.